Praktijk

Google VR educatief pakket

Aantal begeleiders: 
1
Minimum aantal deelnemers: 
5
Maximum aantal deelnemers: 
25

Google Cardboard VR is één van de leukste en budgetvriendelijkste manieren om ‘VR’ of virtuele realiteit te beleven. VR of ‘virtuele realiteit’ maakt het mogelijk een 3D-omgeving te simuleren. Dit kan je als toeschouwer een sterk gevoel van immersie en beleving geven.

Het technisch aspect is vrij eenvoudig: met een VR bril op je hoofd sluit je je af van de omgeving om je heen. Het beeldscherm in de bril toont je twee beelden, eentje voor elk oog, dit geeft je de (optische) illusie van een 3D-beeld. Slimme software en sensoren registreren voortdurend de bewegingen van je hoofd. De VR-weergave past zich naargelang aan. In combinatie met geluid en interactie krijg je een overtuigende illusie van aanwezigheid in een andere wereld.

Met het Google Cardboard VR educatief pakket wil de bibliotheek van Kortrijk het educatief gebruik van VR in het onderwijs ondersteunen en stimuleren. Het educatief pakket bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met VR in de klas. Dit pakket kan door leerkrachten en begeleiders gratis ontleend worden.

Meer informatie vind je ook in de tooldatabank: https://mediawijs.be/tools/google-vr-educatief-pakket

Bijlagen

Scoreblad VR apps (391.72 KB)

Werkten mee aan dit initiatief