Praktijk
26 oktober 2017

Booktubes

Aantal begeleiders: 
1
Minimum aantal deelnemers: 
1
Maximum aantal deelnemers: 
30

Booktubes zijn digitale videoverslagen (vlogs) van boeken. De BookTubes die ze in Meetjesland maken zijn echter veel meer dan het eenvoudig vertellen over wat je gelezen hebt. Kinderen gaan hun BookTubes verrijken met een leuke generiek, met animaties van stick figures, stop motion filmpjes,... Hiermee probere de bibs het leesplezier onbewust te promoten.

De bibliotheken in het Meetjesland bieden scholen een trajectbegeleiding op maat aan: afhankelijk van de beschikbare tijd, de leesopdracht of een bepaald schoolthema bieden ze één of meerdere lessen aan die leiden tot het maken van een vlog.  Deze lessen worden opgesteld en ingepland in samenspraak met de school en bevatten een voortraject waarin onder meer de leesopdracht meegegeven wordt, voorbereidendende materialen verstrekt worden en desgevallen ouderlijke toestemming verleend wordt.

Wil je zelf aan de slag met BookTubes als bibliotheek of in de klas? In de bijlagen vind je alle nodige materialen, zoals kant-en-klare lessen, een brief voor de ouders rond het recht op afbeelding, een storyboard, invulbladen en meerdere handleidingen.

Om de bijlagen te bekijken, moet je aanmelden met jouw Mediawijs account.
Nog geen account? Registreer je dan hier: https://mediawijs.be/user/register

Links

Bijlagen

finale_versie.pptx (1.35 MB)
lvb_les_1.docx (34.19 KB)
lvb_les_2.docx (302.54 KB)
lvb_les_3.docx (36.57 KB)
lvb_les_4.docx (37.64 KB)

Werken mee aan dit initiatief