Inspiratiedag 'Nieuwe horizonten voor E-inclusie'

Nieuws

Inspiratiedag 'Nieuwe horizonten voor E-inclusie'

Op 20 april 2018 organiseert Mediawijs in samenwerking met Vormingplus Antwerpen, Digidak (SPK vzw), Antwerpen.be centrum en Stad Antwerpen een Inspiratiedag 'Nieuwe horizonten voor E-inclusie' in het kader van de Digitale Week.


Toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht. Registreer je hier.

Voor wie?

 • Begeleiders van openbare computerruimtes
 • Organisatoren van de Digitale Week
 • Alle geïnteresseerde e-inclusie-actoren (OCMW's, bibliotheken, sociale huizen, centra voor basiseducatie, ...)

Waar?

Elzenveld Seminarie
Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen
Bereikbaarheid

Wanneer?
Vrijdag 20 april van 10u00 tot 15u45.


We focussen ons tijdens de studiedag op vier thema's:

 • E-inclusie-initiatieven voor jongeren
  Jongeren en openbare computerruimtes: een verhaal van kansen en uitdagingen. Hoe zet je een openbare computerruimte op voor jongeren? Hoe stem je jouw organisatie af op deze doelgroep? Hoe speel je als begeleider in op hun interesses?
 • Laagdrempelig aan de slag met een divers doelpubliek
  Op welke manier kan taalvaardigheid en diversiteit een plaats krijgen in jouw e-inclusieaanbod? Hoe ga je als begeleider zo toegankelijk mogelijk aan de slag? En wat zijn interessante methodieken en tools voor een divers doelpubliek, zoals laaggeletterden, senioren en andertaligen?
 • Nieuwe trends en technologie
  Technologie staat niet stil. Ook digitale basiskennis en -vaardigheden veranderen daarom continu. Op welke manier kunnen we virtual reality en coderen een plaats geven in de openbare computerruimtes? We verkennen zelf deze nieuwe technologie en gaan na welke meerwaarde ze kunnen bieden in de e-inclusiewerking.
 • Mediawijsheid en e-inclusie
  In dit luik belichten we een aantal mediawijze aspecten die soms onderbelicht blijven bij digitale basiscursussen, zoals portretrecht, privacy en sociale media. We gaan na wat deze aspecten kunnen betekenen voor onze doelgroep en hoe we deze thema's op een toegankelijke manier kunnen behandelen en integreren in de cursussen en begeleiding.
   

Bekijk hier het volledige programma.


Deze studiedag is een initiatief van Mediawijs in samenwerking met