Gezocht: deelnemers voor internationaal onderzoek naar de toekomst van technologie

Nieuws

Gezocht: deelnemers voor internationaal onderzoek naar de toekomst van technologie

Wil je ICT-bedrijven zoals Facebook, Google en Twitter helpen om betere en veiligere (online) producten te ontwikkelen voor kinderen, jongeren, families en scholen? Neem dan deel aan één van de focusgroepen over de toekomst van digitale media en technologie! Alle deelnemers krijgen 1 bioscoopvoucher en 1 food & drink voucher voor een film naar keuze bij Kinepolis.

Praktische informatie

Wat? We houden focusgroepen in België (Leuven), Bulgarije, Duitsland, Ierland en Italië in de zomer van 2018. In elk land organiseren we een focusgroep voor jongeren, één voor ouders en één voor docenten. Elk Focus groep bestaat uit ongeveer 6-8 deelnemers die samen met andere jongeren, ouders of leerkrachten zullen praten over thema’s zoals sociale media, videogames, hoe kinderen en jongeren omgaan met nieuwe technologien, de invoering van educatieve apps op school, enz.

Wanneer

  • Focus groep leerkrachten: Donderdag 14 juni om 18u15-20u15 
  • Focus groep ouders: Woensdag 20 juni om 19u-21u
  • Focus groep tieners: Woensdag 27 juni om 18u15-20u15  

Voorwaarden 

  • Jongeren moeten tussen 13 en 17 jaar oud zijn om deel te nemen aan de focus groep. Kinderen jonger dan 16 hebben toestemming van hun ouders nodig om deel te nemen. 

  • Ouders moeten minstens één kind hebben dat 5-17 jaar oud is.

Waar? Café Swartehond @ Joris Helleputteplein 1, 3000 Leuven. 

Wat krijgen jullie? Alle deelnemers krijgen 1 bioscoopvoucher en 1 food & drink voucher voor een film naar keuze bij Kinepolis!

Wie doet dit onderzoek en wie financiert het? 

De onderzoekers zijn werkzaam in België, Bulgarije, Duitsland, Ierland, Italië, het VK en de VS. Aan het hoofd van het onderzoeksteam staat Dr. Alicia Blum-Ross, een gastonderzoekster aan de London School of Economics and Political Science (LSE). Het project wordt gefinancierd door de ICT Coalition for Children Online. De ICT Coalition bestaat uit 20 bedrijven uit de informatie- en communicatietechnologie (ICT) sector, waaronder Facebook, Twitter en Google. Hun missie is "het veilige en verantwoorde gebruik van online diensten en geconnecteerde toestellen bij kinderen en jonge mensen aanmoedigen en ouders en opvoeders in staat stellen om hun kinderen beter te beschermen in de digitale wereld.” 

Wil je deel nemen aan een focusgroep? Dan kan je je vóór 8 juni inschrijven door een e-mail te sturen naar Verónica Donoso via mail of te bellen  + 32 471 49 99 83.