30 klassen voor pilootproject MediaMasters bekend

Nieuws

30 klassen voor pilootproject MediaMasters bekend

De winnaars voor het pilootproject MediaMasters zijn bekend. 30 klassen over heel Vlaanderen en Brussel doen in het najaar mee met MediaMasters. Nadien zal er ook een evaluatie volgen zodat we weten wat de noden en verwachtingen zijn naar volgend jaar toe. 

Wil je volgend jaar eventueel met jouw klas meedoen aan MediaMasters? Vul dan zeker dit formulier in. Zo krijgen wij ook zicht op het aantal geïnteresseerden.

Wat is MediaMasters?

MediaMasters is een project van Mediawijzer.net, het Nederlands Netwerk voor Mediawijsheid, en is al aan zijn zesde edititie toe. In 2015 waren er meer dan 100.000 leerlingen ingeschreven.

Vijf schooldagen lang speel je MediaMasters één uur per dag samen met je klas. Elke speldag start met een korte aflevering op het digibord. Daarnaast gaan de leerlingen zowel in de klas als thuis aan de slag met de MediaMissies. Dit zijn opdrachten over mediawijze thema’s zoals privacy, cyberpesten, programmeren, betrouwbaarheid van bronnen en het zelf creëren van content. Tijdens deze opdrachten moeten kinderen overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en nemen zij het eigen mediagedrag onder de loep.

Aan het einde van het spel ontvangen alle leerlingen een MediaMasters diploma, hét bewijs dat zij mediawijs met media om kunnen gaan. De klassen met de hoogste scores winnen een mooie prijs.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar mediawijs@iminds.be


Het pilootproject komt tot stand met de steun van Evens Foundation en in samenwerking met Mediawijzer.net.