Inspiratiedag E-inclusie 2018

Inspiratiedag E-inclusie
Vorming
20 april 2018

Inspiratiedag E-inclusie 2018

Op 20 april 2018 organiseert Mediawijs in samenwerking met Vormingplus Antwerpen, Digidak (SPK vzw), Antwerpen.be centrum en Stad Antwerpen een 'Inspiratiedag E-inclusie' in het kader van de Digitale Week.

Toegang is gratis.

Voor wie?

 • Begeleiders van openbare computerruimtes
 • Organisatoren van de Digitale Week
 • Alle geïnteresseerde e-inclusie-actoren (OCMW's, bibliotheken, sociale huizen, centra voor basiseducatie, ...)

Waar?

Elzenveld Seminarie
Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen
Bereikbaarheid

Wanneer?
Vrijdag 20 april van 10u00 tot 15u30.
Schrijf 20 april alvast in jouw agenda! Inschrijven voor deze studiedag is mogelijk vanaf eind februari.


We focussen ons tijdens de studiedag op vier thema's:

 • E-inclusie-initiatieven voor jongeren
  Jongeren en openbare computerruimtes: een verhaal van kansen en uitdagingen. Hoe zet je een openbare computerruimte op voor jongeren? Hoe stem je jouw organisatie af op deze doelgroep? Hoe speel je als begeleider in op hun interesses?
 • Laagdrempelig aan de slag met een divers doelpubliek
  Op welke manier kan taalvaardigheid en diversiteit een plaats krijgen in jouw e-inclusieaanbod? Hoe ga je als begeleider zo toegankelijk mogelijk aan de slag? En wat zijn interessante methodieken, tools en apps voor een divers doelpubliek, zoals laaggeletterden, senioren en andertaligen?
 • Nieuwe trends en technologie
  Technologie staat niet stil. Ook digitale basiskennis en -vaardigheden veranderen daarom continu. Wat is er veranderd in het sociale medialandschap? Op welke manier kunnen we virtual reality en coderen een plaats geven in de openbare computerruimtes? We verkennen zelf deze nieuwe technologie en gaan na welke meerwaarde ze kunnen bieden in de e-inclusiewerking.
 • Mediawijsheid en e-inclusie
  In dit luik belichten we een aantal mediawijze aspecten die soms onderbelicht blijven bij digitale basiscursussen, zoals portretrecht, privacy en gaming. We gaan na wat deze aspecten kunnen betekenen voor onze doelgroep en hoe we deze thema's op een toegankelijke manier kunnen behandelen en integreren in de cursussen en begeleiding.

Organisaties